Roadtrip in South Africa
Afrika

Roadtrip in South Africa

26 Dec 2012

Na 54 dagen en 13.000km rondreis stonden we er alleen voor. Dat voelde een beetje onwennig, zelf nadenken! Hoe kom je van A naar B, waar en hoe laat eten we of moeten we ergens rekening mee houden voor morgen. We hadden gelukkig voor de feestdagen onze accommodatie al geboekt en dat was duidelijk een hele zorg minder.

Kerst in Kommetjie
We hadden voor 18 dagen een auto gehuurd bij rent-a-cheapie. Leek ons wel handig we wilden flinke afstanden afleggen en wat vrijheid in waar we stopten. Daarnaast is reizen met het openbaar vervoer niet echt een optie in Zuid Afrika.

South Africa, Garden Route
Onze Chico heeft zich kranig verweerd 18 dagen lang!

De eerste dagen hebben we iets buiten de stad doorgebracht in Kommetjie. Lekker aan het strand en even niets in een enorme villa! Met onze buddies Ash en Dave hebben we nog kerst gevierd maar die gingen hierna hun eigen weg… Het was vervelend afscheid te nemen na 56 dagen, boven op elkaars lip, alles met elkaar gedeeld te hebben. We hebben als afsluiter Cape Point (Kaap de Goede Hoop), Boulders beach en Simons Town met ze bezocht. De overige dagen hebben we de omgeving bekeken, aan het strand gezeten en films gekeken!

South Africa, Garden Route

South Africa, Garden Route

South Africa, Garden Route
Chapman’s Peak

Cape Town city centre
Bij de locals Ariana en Andrew (+ Jasper & Mia) zouden we hier de dagen rondom oud en nieuw doorbrengen. Ze hadden een heerlijk huisje in de wijk ‘Woodstock’. Om daar te komen hebben we de chapman’s peak route gevolgd. Een super mooie route langs de kust! De dagen in het mooie Kaapstad hebben we gebruikt om de stad te verkennen. Eindelijk weer goede koffie! We hebben de wijk Bo-kaap bekeken en serieus overwogen om hier iets te kopen ik ben verliefd op de gekleurde huisjes!

South Africa, Garden Route
Jasper & Mia

South Africa, Garden Route
Die paarse wil ik!

We konden heerlijk eten aan het ietwat ‘hippe’ Waterfront. En in de Kirstenbosch Botanical Gardens hebben we een summersunset concert bezocht, dit had ik cadeau gekregen van de meiden! Het was fijn om een paar dagen in een moderne westerse stad te zijn! Toch een beetje thuis.

South Africa, Garden Route

South Africa, Garden Route
Singer songwriter, Yoav

Garden Route
We hebben al een tipje van de sluier opgericht op facebook. De laatste 9 dagen in Zuid Afrika bestonden uit wijn proeven, surfen, super mooie wandelingen, struisvogel eten en met onze chico door het prachtige landschap crossen. In Kommetjie hadden we de route uitgestippeld omdat het op dit moment hoog seizoen is. Oeps. Ook alle accommodatie van tevoren gereserveerd. De eerste stop was in Stellenbosch! DE omgeving voor wijn proeven. We hadden een goede tip gekregen om te proeven en te picknicken bij Warwick winery. Haha en dit was even decadent! 6 wijnen geproefd en kaasjes, vleesjes, ciabatta, salade en sushi gegeten. Jum!

South Africa, Garden Route

South Africa, Garden Route
We hadden een iets minder decadente overnachting, mijn allereerste nacht in een dorm! Wel lekker geslapen.

Vanuit daar een lange rit naar het dorpje ‘Wilderness’. Tot onze verrassing een backpackers lodge op een berg met uitzicht over de omgeving en de kust. Niet verkeerd. Hier zijn we 2 nachten gebleven en hebben we flinke wandelingen gemaakt om een beetje in te komen voor Nepal 😉 Onze volgende stop was in ‘the crags’. Dit ligt direct aan een national park. Haha ultra hippie maar wel erg leuk. En een dag gewandeld!

South Africa, Garden Route

Het is hier en overal langs de garden route zo ontzettend mooi! De volgende stop was het surfers dorp Jeffreys Bay. Hier is weinig te doen maar je kunt er goed surfen! Althans.. Als je goed bent. Eddie bracht het er aardig vanaf maar we zijn beiden 2 dagen flink onderuit gehaald door de enorme golven. Oh en een goede tip. Alle fabric stores van surfmerken zitten hier! Goedkoop shoppen voor Billabong, Ripcurl etc.

South Africa, Garden Route

De laatste stop was meer een overnachting tussen Jeffreys Bay en Kaapstad. En wel in Oudtshoorn. We namen de prachtige Route 62, door het binnenland deze keer. De weg bracht ons door schitterend heuvel landschap en diepe kloven.

South Africa, Garden Route

Oudtshoorn zelf was iets minder. Na alle drukte was hier ineens geen kip op straat, onze kamer was shit en ik voelde mij hier totaal niet op mijn gemak. Volgende dag dus vroeg naar Kaapstad gereden om hier nog wat tijd door te brengen.

We zullen Afrika gaan missen, het heeft toch een beetje ons hart gestolen! Maar we kijken terug op een fantastische reis en we kijken uit naar een nieuwe en hele andere wereld, India!


Edwin