Bacuit archipelago, Philippines
Azie

Bacuit archipelago, Philippines

19 May 2013

El Nido

De stad El Nido is het vertrekpunt om de Bacuit Archipelago te bekijken. Vanaf Port Barton was het een 5 urige bangka rit naar El Nido. Eigenlijk was dit te duur maar we hadden wat van de prijs afgekregen. Met de boot reizen is hier makkelijker en sneller dan met de bus. Maar zeker niet comfortabeler. 5 uur lang zaten we op plastic stoeltjes in een kleine boot op open zee. Omdat ze de motor niet afschermen maakt deze ongelooflijke herrie. Onze oordopjes waren geen overbodige luxe! Er is op deze kleine boten geen toilet. Na 4 uur hielt ik het echt niet meer en heb ik de beste man gevraagd te stoppen. Midden op zee sprong ik van de boot af ;-).

El Nido

El Nido zelf is niet bepaald mooi. Wat doodzonde is want de locatie is zo uniek! De stad ligt midden tussen de rotsen. Op een strandje iets buiten het drukke El Nido hadden we een lodge met prachtig zicht op de eilanden.

El Nido

El Nido

El Nido

Tour “A”
De Bacuit Archipelago kun je bekijken in vaste tours. Deze kun je overal boeken maar wij hadden gehoord dat ze bij onze lodge de tours achterstevoren doen. Beginnen bij het eindpunt, waarmee je de ergste drukte voorkomt. We hadden mazzel en waren de enige aanmeldingen voor deze dag, voor iets meer pesos hadden we een privé tour! We sprongen rond half 10 weer een bangka in! De eerste stop was het “7 commando beach” een prachtig strand waar we wat rondslenterden en snorkelden.

El Nido
7 commando beach!

El Nido

De bootrit zelf is al fantastisch langs alle lime stone rotsen. Na een uurtje vaarden we door naar De “Big lagoon”. Door de kapitein en zijn neefje werd ondertussen verse tonijn voor de lunch gevangen! De Big Lagoon was fantastisch:

El Nido

El Nido

El Nido

El Nido
Fresh tuna!

Terwijl wij nog aan het zwemmen en kayakken waren door de Lagoon was de bootman de vis al aan het grillen. De volgende stop was een piepklein strand. De bootman zei dat we een half uur konden snorkelen en dat de lunch erna klaar zou zijn. We hadden niet al teveel van de lunch verwacht maar dat bleek totaal onterecht! Op het strand stond een tafeltje met kleed en een bankje klaar. Met daarop; vers gegrilde tonijn, soya met knoflook, aubergine salade, tomaat salade, rijst, mango en watermeloen! De lunch was goed voor vier personen maar we durfden niets te laten staan, daar was het bovendien te lekker voor!

El Nido

De volgende stop was de “secret lagoon”. Door een klein gat tussen de rotsen zwommen we de lagoon binnen. De omgeving is hier zo fantastisch door alle lime stone. De “small lagoon” was de laatste stop, hier konden we met onze kayak in en rond varen. Net op tijd kwamen we weer buiten want het kwam de terug weg met bakken uit de lucht.

El Nido

De volgende dag hebben we rond gereden op een motorbike in het noorden van Palawan. Stranden bezocht en lekker gegeten. De verse vis hier is ongekend! Het werd helaas al weer tijd om terug naar Puerto te reizen voor onze vlucht naar Manila.

El Nido

Posted by eddyvm85


Anne