Dubai
Azie

Dubai

25 May 2013

Na twee transfers op Dubai stonden we de derde keer buiten de deuren van het vliegveld. De taxi bracht ons naar Dubai Marina, de casa van Johan! Eddie en hij kennen elkaar van vroeger en hij woont inmiddels al drie jaar in Dubai en leeft hier het goede leven! Vier dagen in de luxe en rijkdom van Dubai. Dat was even wat anders dan de rest van onze reis.. Met de lift gingen we naar boven, naar het “lower penthouse”. Johan heeft een fantastisch huis met een fantastisch uitzicht!

Dubai

Meteen werden we meegenomen naar de Dubai Mall. Een goede manier om kennis te maken met de welvaart van Dubai. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd en dat zijn ze in de rest van Azië ook, verschil is alleen dat er hier daadwerkelijk drukte in de Gucci’s en Prada’s is om spullen te kopen! Watervallen en enorme aquariums zijn hier geen vreemd verschijnsel. Voor de mall komen de lamborghini’s, ferrari’s en Jaguars stuk voor stuk voorrijden met rijke sjeiks. En eten doe je natuurlijk met uitzicht op de fonteinen show voor de Burj Kalifa.

Dubai

Dubai

De volgende ochtend hebben we een poosje bij het zwembad gehangen wat bij het appartementen complex hoort. De hitte valt ons tot nog toe alles mee en is goed te verdragen. In de middag zijn we naar de Medinat gegaan om te winkelen en luxe te lunchen met uitzicht op de Burj al-Arab :-). Hier konden wij wel aan wennen! Na een bezoekje aan een oud Arabisch huis (waar wij ons iets meer van hadden voorgesteld) pakten we de taxi terug naar Johan. De avond hebben we doorgebracht op de Marina Boulevard. Cocktails en food!

Dubai

Dubai

Dubai

De laatste dag hebben we ons ondergedompeld in het oude Dubai. Dat voelde vreemd hoor de laatste dag. De laatste dagen in Dubai waren een beetje onwerkelijk. Het zat er nu toch echt bijna op. Met gemengde gevoelens ga je naar huis. Het is echt heel heel fijn je familie en vrienden terug te zien, maar man wat gaan we het reizen missen! In het oude centrum van Dubai hebben we het museum bezocht en de souqs. Markten vol met goud en spices! De lunch hebben we genuttigd tegenover het grootste gebouw ter wereld! Als je de Burj ziet kun je, je echt niet voorstellen dat hij zo hoog is!

Dubai
Moskee

Dubai

Dubai
Dubai mall!

Dubai
Burj khalifa

De laatste allerlaatste avond zijn we meegenomen naar hotel Atlantis op de palm-eilanden! Nadat de deuren van de auto voor ons werden open gedaan werd de auto weg gereden! Je hoeft hier natuurlijk niet zelf je auto te parkeren ;-). In het Atlantis staan ook automaten voor de mensen die liever geen cash maar goud pinnen! Na het eten hebben we de skyline bekeken, whiskey op het balkon gedronken en toen.. Voor de laatste keer.. Onze backpacks ingepakt 🙁

Dubai
Eddie op chique!

Dubai
Atlantis

Dubai

Dubai

Dubai

Dubai

 


Anne