Nusa Lembongan in Indonesia
Azie

Nusa Lembongan in Indonesia

3 Apr 2013

Nusa Lembongan is een klein eiland ten zuiden van Bali. Nog niet zo heel toeristisch en er is nog geen ATM op het eiland (lazen we in de boot er naartoe)..oeps. Door het reizen in Azië worden we een beetje lui want alles wat we nodig hebben kunnen we overal vinden. Maar wederom hadden we mazzel, vorige maand was er een ATM gebouwd. Hiephoi to our travel luck! Zodra we aanmeerden met de boot zagen we al direct dat het een goede keus was om de laatste dagen Indonesië hier te spenderen. Thanks Cyrille!

Nusa Lembongan
Bij lovely Mushroom bay meerden we aan 🙂

Nusa Lembongan

De eerste volle dag hebben we doorgebracht met scooteren! De wegen zijn erg slecht dus we moesten rustig rijden. We snapten echter niets van de indeling van het eiland en vonden met wat moeite het prachtige dreambeach! Mijn god wat een adembenemend strand! En voor de eerste keer koud water! Echt een verfrissing want het is bloedje heet!

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan
Hello Dreambeach

Nusa Lembongan
Onze infinity-pool-pidgeon

Na een duik zijn we naar devils tear gelopen. Een vreemde inkeping in de rotsen aan de kust waar de golven in sloegen, die vervolgens weer uitgespuwd werden door de rotsen. Beetje lastig uitleggen maar het zag er indrukwekkend uit.

Nusa Lembongan
Devils tear

In de avond hebben we verse tonijn gegeten, we hebben het maar vervelend op Bali.

Snorkel day!
De tweede dag zijn we een snorkel toer gaan doen. Ketut (die werkt bij de huisjes waar we zaten) had een eigen boot en ons een mooie prijs beloofd mits er meerdere mensen meegingen. Ja, we moeten nu wel een beetje op de centen gaan letten. Na een beetje rondvragen zaten we met zijn 5 op de boot. En wat was het gaaf! We hadden een flinke boottocht naar de eerste spot langs twee andere eilanden. Deze waren veel ruiger dan waar wij zaten en super mooi! Dit was een leuke verrassing :-).

Nusa Lembongan
Ketut 🙂

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

De eerste spot zagen we onze eerste mantaray onder ons zwemmen, met golvende bewegingen glijden deze beesten door het water. Chrystal bay was de volgende spot met prachtig (hard en zacht) koraal!

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Het laatste punt lag aan dezelfde kust als onze bungalow. Wat jammer dat we geen onderwater camera hebben! Want hier zagen we Japanners op de bodem van de zee met enorme helmen op! Het zag er een beetje zo uit:

chinees

Maar echt! Vaak kunnen ze niet zwemmen laat staan duiken dus vanuit de helmen gaan er slangen naar de boot voor lucht. En met het overbekende ‘peace’ teken stonden ze te poseren op de bodem van de zee.

De overige dagen hebben we doorgebracht met heel veel lezen, stranden bezoeken, heerlijk eten bij warungetjes en zonsondergangen bekijken. We hebben twee middagen bij beach club Lembongan gezeten. De accommodatie was nogal boven ons budget maar als we een drankje dronken mochten we de ligstoelen en het zwembad gebruiken. Wisten zij veel dat we het goedkoopste op de kaart gingen bestellen ;-). We blijven backpackers!

Beach club Lembongan

Beach club Lembongan

Nusa Lembongan

Posted by eddyvm85


Anne