Singapore Sling
Azie

Singapore Sling

10 Apr 2013

De Singapore Sling is DE cocktail van Singapore. Singapore Sling omschrijft ook het gevoel wat wij kregen bij Singapore. Decadent, super hip en erg business gedreven. We loved every second! Houd je vast het wordt een lange blog, maar echt als je de kans krijgt dit “land” te bezoeken.. Go, go go!

Singapore Skyline at sunset

Singapore Sling (coktail)
The Singapore Sling met gin, kersenlikeur, poedersuiker, spa rood, limoen en ijs!

B88, Marina Bay Sands en China town!
We waren al vroeg in de ochtend geland op Singapore. Met oog op budget besloten we geen taxi te pakken, Singapore zou al prijzig genoeg worden. Met het OV dus. We hadden op de website van ons hostel gezien dat we drie keer moesten overstappen van metro en een stuk moesten lopen om er te komen. Slik.

Singapore

Echter ontdekte we hier al hoe overzichtelijk de stad is en hoeveel er is nagedacht over gebruiksgemak. Zodra we uit de metro stapten stonden er al borden voor de volgende stap. Zonder al teveel problemen kwamen we aan bij ons hostel, B88. We waren direct blij met deze keuze, er was een fijne gemeenschappelijke ruimte en alles zag er nieuw uit. Het was ook 1 van de weinige betaalbare opties in Singapore welke niet werd afgebrand op tripadvisor. We kwamen in een dorm voor 8 personen maar we waren de eerste. We hadden een twee-persoons ‘bunker’ met lockers voor onze backpacks en een locker voor de waardevolle spullen, top! We konden niet wachten de stad in te duiken, een snelle douche en go! We hadden een oplaadbare metro card gekocht, degene die ze aanbieden voor toeristen is te duur en dit haal je er niet zo snel uit. We stapten uit bij Marina boulevard, voor een eerste blik op Marina Bay Sands! Een beetje bewolkt maar dat mocht de pret niet drukken wat een te gek gebouw!

Marina Bay Sands

Er zat een flinke storm aan te komen dus we besloten in het openlucht theater te schuilen gewapend met een pak pringles. Net op tijd want de hel barstte los! Enorme klappen zoals we ze nog nooit hadden gehoord en een mega stortbui! Echter zijn het slechts tropische buien en even later konden we weer op pad. Van Ibu Heleen uit Ubud hadden we gehoord dat je gewoon naar binnen kunt bij Marina Bay Sands. Een beetje onzeker stonden we voor de deur bij de conciërge. Toch maar even vragen of onze slippertjes een probleem waren? Hij moest lachen en zei “if you are going to spend money, it’s no problem at all”. Na een rondje in de very impressive lobby pakten we de lift naar de 57e verdieping.

Marina Bay Sands
On our way to the Skybar!

Boven konden we een blik werpen op de infinity pool maar niet zwemmen, dat is alleen voor de gasten. Al zag het er wat minder romantisch uit dan we ons hadden voorgesteld ;-).

Marina bay sands

De skybar was gaaf maar we besloten een drankje te doen als het weer wat mooier was. We hadden honger dus op naar China town voor wat street food bij “Maxwell hawker centre”. Op de weg terug naar de metro waren een aantal fanatieke “singaporeans” aan het dammen voor geld,erg vermakelijk om even te kijken!

Old men China town  cought up in a game of checkers

Terug in ons hostel keken we met een aantal locals de film “Hangover”. Moe maar voldaan gingen we naar bed. En dit was pas dag 1! Wat was het fijn om weer in een stad te zijn!

Orchard road, Botanical gardens en “Lantern”!
Joehoe, shopping time! Orchard road is de plek om te winkelen met zo’n 10 enorme malls. We hadden een excuus om wat te shoppen want zonder schoenen komen we geen enkele club in Singapore of Dubai binnen. Bij de H&M (we zijn tenslotte backpackers en moeten de kosten drukken :-)) kochten we beide nieuwe schoenen, wat kleding en een bikini voor mij! We zaten in de buurt van de Botanical Gardens en daar hadden we goede verhalen over gehoord.

Singapore Botanical Gardens

Singapore Botanical Gardens
National Orchid Garden

Singapore Botanical Gardens

We hadden echter niet kunnen weten hoe enorm dit park is! We hebben de national orchid garden bezocht vol prachtige orchideeën! En hadden bedacht dat we in het noorden van net park de metro zouden pakken naar ons hostel. Dat viel flink tegen, het was bloedje heet en nadat we het gevoel hadden vandaag zon’n 30km afgelegd te hebben kwamen we aan bij ons hostel. We hadden echter alleen tijd voor een douche en MacDonald want we zouden wat gaan drinken met een kennis van vroeger, Romeo. Hij was de week ervoor voor onbepaalde tijd naar Singapore vertrokken om hier een leven op te bouwen. We begonnen met een drankje bij Clark quay. Een soort haven met allerlei hippe barretjes. Na een drankje liepen we via “Boat quay” tussen de enorme kreeften door naar Marina Bay Boulevard. Romeo wist een gave ‘rooftop bar’ op het luxe “fullerton hotel”, genaamd Lantern. De lobby was al chique maar toen de deuren van de lift opengingen naar de bar viel onze mond open. Het was maar zes verdiepingen hoog maar wat een view! Alle skyscrapers om ons heen en alle lichtjes! On top of the bill lag er in het midden van de bar een enorme pool!

Fullerton

Haha extreem decadent en de drankjes waren nog duurder dan de “quays”. Maar we zijn hier tenslotte maar twee keer ;-). Langzaam sippend van de cocktails genoten we van een fantastische avond (en de complementary peanuts).

Colonial district, gardens by the bay & rooftop-bar-hopping!
Voor de ochtend stond er een wandeling door het Colonial district op de planning. Het hoogtepunt was het Raffles hotel! Een oud koloniaal gebouw wat in 1991 een facelift heeft ondergaan van 160 miljoen SGD. En wat een juweeltje! As je hier doorheen loopt waan je, je even in lang vervlogen tijden. Mannen met hoge hoeden en sigaren en vrouwen met prachtige jurken. Echt een bezoekje waard!

Raffles hotel

Raffles hotel

Raffles hotel

Na een lange wandeling zijn we gaan lunchen bij “Gluttons bay” een hawker centre maar dan wat luxer.

Eating at Gluttons Bay hawker market

Eating at Gluttons Bay hawker market

Een heerlijke nasi goreng sea food, loempia’s en kip. We vervolgden de wandeling naar “Gardens by the bay”. Dit is een futuristische “tuin” achter het Marina Bay Sands hotel. De enorme “trees” die er staan wekken schone energie op. Wat lastig uitleggen daarom hier het beeld!

Gardens by the bay

Rond een uurtje of half 4 konden we geen stap meer zetten. Dat was mooi want we konden een middagje zwemmen bij de “expat” woning waar Romeo vertoeft bij familie. We hadden onze “clubbing” outfits ook maar direct meegenomen. De maid, Ginny, heeft heerlijk Indonesisch voor ons gekookt ze kwam net als mijn oma uit Malang! Na het eten nog een drankje en go! We trapten af met wederom een tip van Cyrille, the new asia Bar. Thanks again! In het Swissotel liften we naar de 67e verdieping voor een ultra hippe bar. De drankjes waren pepertje duur maar het uitzicht stunning! Ik praat nu echt over cocktails van minimaal 22e. That hurts when you are a backpacker ;-). Maar lang konden we er niet bij stilstaan want hoe te gek was dit! Er stonden wat goede tips in de Lonely Planet, de volgende bar was gevestigd in de financial building. Als je dit niet weet bedenk je echt niet om een kantoor binnen te wandelen op donderdagavond.

Singapore

Het uitzicht was nog gaver dan de new asia bar, maar we werden niet echt vriendelijk geholpen. Blijkbaar zagen we er niet uit alsof we bulkten van het geld ;-). De volgende stop bracht ons naar “one raffles”. De hoogste skyscraper aan Marina Boulevard. We twijfelden even vanwege de 25SGD entree maar besloten het toch te doen, er zat immers een cocktail inclusief. Na wat moeilijk hip gedoe bij de entree pakten we de lift naar de 77e verdieping. Ik stond nog net niet te springen toen de deuren opengingen.. De vetste bar OOIT. Met een Singapore Sling in onze handen stonden we letterlijk buiten op het dak van de hoogste skyscraper. We keken niet naar Marina Bay Sands maar neer op Marina Bay Sands (en de rest van het centrum). Ja, we voelden ons nu wel echt “on top of the world”.

View from 1Altitude rooftop club

View from 1Altitude rooftop club

One more day!
Eindelijk was het helder buiten! Ondanks een lichte kater zijn we op tijd op pad gegaan. Omdat er geen bewolking was, was het nu wel bloedje heet. Nog een laatste blik op Marina Bay Sands met mooi weer.

Singapore

De hitte tussen 12 en 3 besloten we te overbruggen met een bezoekje aan de bioscoop. Na wat inkopen bij een crazy Indiase mall en wat uitzoek-werk zijn we nog een keer bij Gluttons bay gaan eten. Het was een stuk drukker dan de lunch en we hadden het verkeerd aangepakt door eerst eten te halen. De juiste volgorde is een tafel regelen, er wat opleggen en dan eten halen. Gelukkig vonden we een plekje en konden we nog een laatste keer smikkelen van good indo food. De Filipijnen staan niet bepaald bekend om de “cuisine”.

Singapore

Singapore Skyline at sunset

Voor een toetje gingen we naar “Honeymoon desserts”. We moesten meteen aan Yasmine denken, die zou dit heerlijk vinden!

Honeymoon dessert

We gingen vroeg naar bed want we moesten rond 06u op voor een vlucht naar de laatste grote etappe van onze reis, de Filipijnen!

Eating at Gluttons Bay hawker market

Posted by eddyvm85


Anne