Siquijor in the Philippines
Azie

Siquijor in the Philippines

28 Apr 2013

De Filipino’s zien met een lach en een knipoog hun tegenslagen tegemoet. Whatever happens..”so be it”. Dit heeft een naam “Bahala na”. Het idee dat alle dingen in het leven weer voorbij gaan en dat het leven ondertussen gewoon geleefd moet worden.

In het adembenemende Siquijor is dit niet anders. Zodra we aanmeerden zagen we direct dat we wederom goed gekozen hadden. Een tricycle bracht ons naar JJ’s. De Lonelyplanet had ons echter niet voorbereid op het prachtige strand waar dit hostel letterlijk op stond. Mijn hemel. Het zand was zo wit dat het pijn doet aan je ogen, het verschil tussen de zee en de lucht zie je bijna niet meer en dan die prachtige palmbomen!

Siquijor

Siquijor

Een beetje verbouwereerd aten we onze lunch en lieten ons vallen in de hangmatten. Het was immers toch te warm om iets te doen ;-). Rond de avond kon ik nog snel achterop de scooter hoppen bij een Nederlandse dame om boodschappen te doen voor het eten! Ja, we konden hier zelf koken! Wat een feestje. De eerste avond was het een kleine gebraden kip met mango, paprika en rijst.

De volgende dag zijn we op pad gegaan met de scooter. We stopten bij de San Isidro Church en reden vervolgens door naar de Cambugahay Falls. We konden hier een duik nemen in het turquoise water en door wat locals werden we uitgedaagd om als tarzan aan een liaan het water in te slingeren. Dat ging, tot hun vermaak, bij ons niet zo soepel als bij hun.

Siquijor

Siquijor

We stopten bij de stad Lazi om een toilet op te zoeken en vroegen dit per ongeluk bij een woonhuis. Voor we het wisten moesten we zoete aardappel proeven, moest Eddie helpen met vissen, op de foto met Vincent junior en moesten we echt wat drinken en het liefst nog proeven van de watermeloen. Ze lieten ons beloven dat we de volgende dag zouden langskomen om mijn verjaardag te vieren. Maar dat werd lastig want Eddie had een verrassing voor de volgende dag!

Siquijor

Siquijor

Na een flinke lunch met burgers reden we naar Paliton beach. Stunning! Het water zo helder als glas en er lagen allemaal gekleurde vissersboten. Voor de sunset reden we helemaal naar het noorden van het eiland. Tevreden met een biertje in ons hand bedachten we dat het leven niet veel mooier kon worden dan vandaag.

Siquijor
Paliton beach!

Siquijor

Siquijor
Siquijor

Voor het avondeten hadden we een kilo tonijn gekocht op de markt voor nog geen 3 euro! Met soja, uitjes en knoflook hebben we die gestoomd en opgegeten met zoete aardappel & salade! Samen met rum en goed gezelschap luidden we mijn verjaardag in om 00.00!

Siquijor

We hadden de scooter tot 12u en daarna zouden we naar een andere plek verkassen om te slapen.. Verrassing van Eddie! En ik was zo nieuwsgierig, maar hij zei niets! In de ochtend wilden we nog goed gebruik maken van de scooter en reden we naar Kagusua Beach. De limestone rotsen en de verlaten indruk maakten dit een juweeltje van een strand!

Siquijor

Terug bij JJ’s pakten we onze spullen en regelde Eddie een tricycle naar onze volgende bestemming “Coco grove beach resort”. Hello paradise en luxe. Na een welkomstdrankje en heerlijke lunch konden we snorkelen in Coco’s eigen marine sanctuary. Een beschermd stuk zee direct aan het strand met prachtig koraal!

Siquijor

Siquijor

Siquijor

Van strandhutje verplaatsen we ons naar de bar in het zwembad 🙂

Siquijor

Daarna een heerlijke douche en omgekleed voor een cocktail en een sunset. We werden bij de barren en restaurants aangesproken bij onze namen en geholpen door een meisje genaamd lovely-joy! Ze deed haar naam eer aan, met een enorme glimlach vertelde ze ons over haar pasgeboren zoon en haar man.

Siquijor

Siquijor

Voor we gingen eten moest ik van Eddie echt nog even op internet kijken. Totaal onverwacht kreeg ik een youtube filmpje onder mijn neus met felicitaties van alle lieve familie en vrienden. Je begrijpt het, tranen met tuiten! Dank jullie wel het eas een fantastisch cadeau! Na een roller-coaster van emoties zaten we heerlijk te eten en kreeg ik ook nog een hele serenade van het Coco grove personeel + taart met een kaars! Een fantastische dag en een heel warm gevoel, zo is het thuiskomen straks toch niet zo zwaar.

Siquijor

Onze laatste ochtend op dit prachtige eiland. Na een enorm ontbijt aan het strand, zwommen we wat, kreeg ik een manicure en moesten we na de lunch toch echt weg om de boot te halen. Dank je wel lieve Eddie! I loved every second!

Siquijor

Posted by eddyvm85


Anne