Tambobo Bay in the Philippines
Azie

Tambobo Bay in the Philippines

4 May 2013

Lang hadden we zitten dubben hoe we onze laatste paar daagjes in de Visayas zouden besteden. Er is daar zoveel te zien en te doen en dat maakte de keuze niet makkelijk. Uiteindelijk kozen we voor Tambobobay aan de zuidkust van het eiland Negros. In deze baai ligt het prachtige Kookooks Nest, gerund door een Engels koppel, met bamboo hutjes op hun eigen privé strand!? En voor de deur een eigen Marine Reserve met een heel mooi rif. Het restaurant hechtte groot belang aan goed eten (dat kwam goed uit, wij ook!) en verzorgde heerlijke maaltijden met vers gevangen vis.

Tambobo bay, philippines

Omdat we eerst 11km over dirtroad heen moesten hadden we wederom een habal-habal nodig. Dat was even slikken met volle bepakking en drie personen op 1 verlengde motor. Maar goed we houden van cheap ;-). Gelukkig bracht hij ons veilig naar kookooks nest.

Tambobo bay
En Ann moest er nog bij..

Wat een juweeltje van een baai was het! We hebben de eerste dag doorgebracht met snorkelen, slapen, lezen in de hangmatten en fantastisch eten. Vers gevangen yellow fin tonijn. Dit betekende tonijn steak! Wat een feestje!

We hadden gereserveerd voor maar 1 nacht omdat het de overige dagen vol zat. Toch maar even vragen na een heerlijke eerste dag of we echt niet konden blijven. Dat kon, als we bereid waren in een hutje op het strand te slapen “the massage cabana”. Hier konden ze een matrasjes in leggen en een mosquito net in hangen. Uiteraard zeiden we direct ja! Een nacht onder de sterren op deze plek leek ons wel wat!

Tambobo bay, philippines
Kookooks Nest vanaf de stijger. Ons hutje staat aan de linkerkant op het strand!

Tambobo bay, philippines

Tambobo bay, philippines

Tambobo bay, philippines
De zonsondergangen hier waren echt crazy!

Tambobo bay, philippines
Ons hutje op het strand!

Does life get any better than this?


Anne