Uluwatu in Indonesia
Azie

Uluwatu in Indonesia

28 Mar 2013

We verruilden de Gili Islands voor Legian. We hadden het plan hier even te blijven hangen om wat te shoppen en te surfen. Maar wat is Legian, gelegen vlak boven Kuta (Lloret del Mar voor Australiërs), toch lelijk. Hoop verkeer, smerig strand, overal herrie, alles behalve authentieke Indonesische warungetjes. Omdat we wisten hoe mooi Bali ook kan zijn, besloten we de volgende dag Legian direct weer weg te gaan en door te reizen naar het veel rustigere Uluwatu.

Uluwatu is een plekje op het zuid-west puntje van het Bukit schiereiland, vooral bekend van de Uluwatu Temple en “de nummer 2 surf spot in de wereld”. We hadden via de website Agoda een fijn bungalowtje gevonden in Uluwatu zelf, met buiten badkamer, een heel goed bed en een zwembad! Heel relaxed!

3 dagen lang hebben we een beetje rond getoerd met een scootertje. Dit is echt de allerbeste manier om je hier voort te bewegen en geeft je zoveel vrijheid! Daarnaast is het heerlijk op de bochtige heuvel weggetjes door het groene landschap te crossen!

Uluwatu

Uluwatu
ik reed het meest met An(ita) achterop!

Tanken in Bali
tanken doe je hier gewoon bij kleine winkeltjes langs de weg, waar ze benzine in Absolute Vodka flessen schenken

We hebben heel wat tijd doorgebracht bij Uluwatu, relaxend en kijkend naar alle surfers. Deze surfspot ligt prachtig achter een rif, waar je vanaf allerlei barretjes, gebouwd tegen een klif op uitkijkt, onze favoriet was het tentje Single Fin was onze favoriete hangout. Single Fin bestond ook nog eens twee jaar wat gevierd werd met een te gek feest, met dj’s en reggae band!

Watching the surf @ Uluwatu

Watching the surf @ Uluwatu

Uluwatu

Watching the surf @ Uluwatu

Watching the surf @ Uluwatu

Watching the surf @ Uluwatu

Watching the surf @ Uluwatu

Watching the surf @ Uluwatu

Padang Padang

Padang Padang beach

Padang Padang beach

Dit was ons favoriete strandje, Padang Padang, ook beroemd voor het surfen. De golven waren niet heel hoog en ik besloot een poging te doen, compleet ongetraind. Het probleem van deze reefbreak spots is dat je een enorm eind moet peddelen voordat je eindelijk bij de break aankomt. Vervolgens, wanneer je daar compleet gebroken aankomt, slaat elke brekende golf je weer 50m terug. Uiteindelijk lukte het me een paar keer half om een golf te pakken. Daarna was ik te uitgeput me nog een keer door de branding heen te vechten. Ik kan niet zeggen dat het een daverend succes was, but hey… I surfed Padang Padang!

Uluwatu temple
Deze tempel is vooral te gek om zijn locatie. Op het uiterste zuidwest puntje van Bali, kijkt deze tempel uit over zee.

Uluwatu

Uluwatu
Met blote armen en benen mag je deze tempel niet bezoeken. Daarom werden we voorzien van Sarongs!


Anne