Earth lodge in Guatemala
Centraal Amerika

Earth lodge in Guatemala

27 Mar 2016

Na een week rond Lake Atitlan vervolgden we onze reis terug naar Antigua. Hier sliepen we een nachtje en bezochten we een grote coffee farm. Dit was super interessant maar helaas wel erg commercieel. De echte reden van onze terugkeer naar Antigua was de Earth Lodge waar we op aanraden van Thijs en Renske voor drie nachten een tent en een canopy cabin hadden geboekt! En hier hebben we geen moment spijt van gehad. We kwamen op een zondag aan tijdens de live muziek op het prachtige terras van de lodge. Omdat Earthlodge op een heuvel ligt, keken we uit op een vallei omringt door vulkanen!

Earth Lodge, Antigua

Earth Lodge, Antigua

De eerste nacht sliepen we in een tent, dus we werden naar onze tent gewezen. De rest van de dag brachten we door met pittezakjes gooien (een spel waar we ons drie dagen lang kostelijk mee hebben vermaakt), bier drinken (we hadden inmiddels begrepen dat Eddie ondanks de injecties best af en toe een biertje mocht) en nacho’s eten met overheerlijke guacamole, de beste die we ooit hebben gegeten. ‘s Avonds aten we met alle gasten uit de lodge gezamenlijk in het restaurant. Dat moest goed zijn want ze hebben zelfs een kookboek uitgebracht!

Fuego
De actieve vulkaan waarop we uitkeken was spectaculair! De hele dag en nacht bromde hij als een chagerijnige oude man, maar de derde dag was er sprake van een uitbarsting. Onze hele hutje trilde non-stop en het lava spoot eruit. Wat vooral heel bijzonder was zodra de zon onderging, omdat je het overdag bijna niet ziet. Meerdere malen hebben we ons afgevraagd of dit een serieuze uitbarsting was en of we onze spullen moesten pakken, maar volgens de locals was er wederom niets aan de hand. Wij blijven ons erover verbazen dat zo’n grote en populaire plek als Antigua rustig blijft voortbestaan naast een vulkaan die rommelt en afentoe brult, maar waar vooralsnog geen sprake is van een grote en heftige uitbarsting.

Sunset at Earth Lodge, Antigua

Sunset at Earth Lodge, Antigua

Volcan Fuego Erupting

Volcano Fuego Erupting

Ook ontmoette we in Eart Lodge Joni (die we kennen vanuit Amsterdam) en een vriend van hem Sietze. Zij reizen al werkend door Centraal Amerika en besloten zich ook een aantal dagen te vestigen in Earth lodge. Ze waren fan van de kolonisten van Catan… En laat Earthlodge die nu net op de spelletjesplank hebben staan. Onder het gebrul van de vulkaan door hadden we alle vier 1 doel en dat was winnen. Sietze ging er met de buit vandoor en liet drie bloedfanatieke, maar teleurgestelde spelers achter zich.

Earth Lodge is een plek die we niet snel zullen vergeten. We hebben genoten van het heerlijke eten, de wandelingen, spelletjes en cocktails.

Ons paleisje

Ons paleisje

Verloren met Catan

Verloren met Catan

Sietze blij

Sietze blij

Earth Lodge, Antigua


Edwin