Ons paradijsje Glovers Reef
Centraal Amerika

Ons paradijsje Glovers Reef

15 May 2016

Onze beste beslissing ooit. Een week lang kamperen op het strand op een piepklein eilandje middenin de Caribische zee. Eigenlijk was het niet eens een eiland maar een atol, oud koraal heeft zichzelf op gestapeld waardoor er een stuk land is ontstaan. Op zondagochtend werden we bij het vertrekpunt op het vaste land verwacht om de boot in te laden en onze medereizigers te ontmoeten. Een bont gezelschap van canadezen, amerikanen, oostenrijkers, duitsers en denen in alle leeftijdscategorieen. Het mooie was dat we onze eigen boodschappen mochten meenemen om kosten op het eiland te drukken, je kon wel in het kleine restaurant terecht maar dit was super duur. Je eigen boodschappen kon je aanvullen met brood wat om de twee dagen werd gebakken en verse vis die iedere avond werd gevangen en per pond werd verkocht. En natuurlijk kokosnoten! Die groeien over het hele eiland en waren gratis, hierover zometeen meer. Eerst een 2,5 uur durende boottocht uit de kust naar het prachtige reef:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op het eiland werden we verwelkomt door een interessante vrouw, Allyson. De vriendelijkheid spatte er niet vanaf maar achteraf hoorde we dat de eigenaren op het vaste land waren vanwege een zieke in de familie. De 8 (!) pasgeboren puppies, lieve zachte knuffeldiertjes die onhandige rondhupten maakten dit ruimschoots goed. Zes volle dagen konden we doorbrengen op dit bounty eiland, heel veel was er niet te doen maar gek genoeg vlogen de dagen om, hieronder een samenvatting van onze dagelijkse activiteiten:

De ochtenden bestonden uit het verzamelen van kokosnoten voor de rest van de dag. Het mini tafeltje met rasp, machete en een stalen pin naast de tafel hadden we omgedoopt tot ‘coconut station.’ Eddie brak ze en ik raspte. Hiermee hadden we genoeg kokosnoot rasp om door ons ontbijt te doen en om kokosnoot melk van te maken. De jonge kokosnoten gebruikten we voor de rum kokosnoot cocktails tijdens het kampvuur. Na het ontbijt klommen we in de kayak en deden we een rondje om het eiland, vanaf het water zie je pas goed hoe ongelooflijk mooi het eilandje en het water eromheen is. Af en toe sprong ik van de kayak af om een beetje te snorkelen, helaas was dit voor Eddie niet mogelijk :-(. De rest van de dag scharrelden we een beetje rond op het eiland en waren we vooral bezig met koken, lezen, spelletjes en schrijven. Einde van de middag ging de crew op pad om vis te vangen en de vangst werd iedere dag op hetzelfde tijdstip op dezelfde plek schoongemaakt. De haaien en roggen waren hiervan op de hoogte en verzamelden zich rond de pier. Waar ook een shark cage was gebouwd! Ik kon dus met snorkel en go pro in die shark cage springen om deze enorme beesten van dichtbij te bekijken! Na dit avontuur trokken we ons terug in de gezamenlijke keuken om de verse vis en kokosnoot rijst te bereiden. Het koken en eten deed iedereen op eigen gelegenheid in zijn hut maar daarna kwam iedereen naar buiten voor het kampvuur en de cocktails.

Het weer zat helaas niet helemaal mee. Sterker nog woensdagavond sloeg het weer volledig om. Onze geleende tent van onze kapitein vriend die was helaas ook niet helemaal waterdicht. Omdat er plasjes begonnen te vormen in de tent was het tijd om razendsnel in te pakken en te verhuizen naar de dorm. Een hopeloze nacht. De volgende avond kon ‘Warren, zoon van de eigenaar’ wel een tarp voor ons regelen. Met gaten weliswaar maar dit hielt de boel enigszins droog. De laatste avond had Josef onze Oostenrijkse vriend een volledig waterdicht zeil voor ons, natuurlijk bleef het droog.

Een week om nooit te vergeten, de mensen die we hadden ontmoet, de lol bij de dagelijkse kampvuren, de kokosnoot lessen van Odile, de puppies, het kayakken, snorkelen, de prachtige ligging van het eiland, het lichtblauwe water en het kamperen op het strand. Voor we het wisten was de week om, en wat hadden we nu eigenlijk gedaan? Echt niet heel veel! Maar we wensten dat we nog een week hadden en het allemaal opnieuw konden doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze mascotte


Anne