Feria de Abril in Sevilla
Europa

Feria de Abril in Sevilla

20 Apr 2015

Omdat we meer spontaan dan met nadenken onze tickets naar Spanje hadden geboekt, hadden we totaal geen rekening gehouden met eventuele feestdagen. Na tickets komt accommodatie en ja, dat was pepertje duur en wij begrepen er helemaal niets van. Nadat Eddie zijn broertje en Spaanse vriendin Valle had gebeld kwam hij erachter dat we onze tickets hadden geboekt voor de grootste feestweek van het jaar, Feria de Abril. Sterker nog Chris en Valle zouden ook in Spanje zijn. Gelukkig vonden haar ouders het geen enkel probleem ons in huis te nemen voor de eerste week.

De maandagavond is de opening van de Feria de Abril! De opening beloofde al veel goeds: Op een terrein aan de rand van het centrum van Sevilla worden er voor de gelegenheid honderden casetas opgezet. Een caseta is een tent van een familie met een bar/restaurant en muziek. Normaal gesproken niet toegankelijk voor toeristen maar wij hadden zo onze contacten ;-). Het is tijdens de opening nog niet de bedoeling dat je een traditionele jurk aan hebt dan komt pas de dagen erna. Maar het feest was er niet minder om! De Rebujito vloeide rijkelijk en iedereen zag er geweldig uit!

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, wat een fantastisch stukje Spaanse cultuur en tradities. We hebben genoten van de jurken, de paarden, de muziek, het eten en de drank.

 


Anne