Madrid in Spain
Europa

Madrid in Spain

16 Apr 2015

Een dikke 2,5 week vakantie om Spaans te leren, bij onze schoonfamilie op bezoek te gaan, de Feria mee te maken en eens goed de tijd te nemen om onze lange reis uit te denken. Madrid leek ons de perfecte start. Dit pakte weliswaar iets anders uit dan we ons hadden voorgesteld bij aankomst in Spanje. Het kwam echt met bakken uit de lucht. Dit mocht echter de pret niet drukken, we kwamen in een klein maar schitterend appartement in ‘Huertas.’ Deze wijk staat bekend om haar musea, antiek zaken en cafe’s. De eerste avond kwamen we meteen in het Spaanse ritme, namelijk eten om een uurtje of half 11, dit kon om de hoek bij restaurant Tandem en het was heerlijk!

De volgende dag hebben we de tijd genomen om de stad eens goed te bekijken, op zijn hollands uren lang rondslenteren. Dat waren we ook meteen afgeleerd aan het einde van de dag. Het blijft de beste manier om een stad te ervaren, maar prop het simpelweg niet in 1 dag. In sommige reisgidsen worden de buitenwijkjes afgeraden. We hebben dit absoluut niet als onveilig ervaren en er zitten talloze leuke boutiques en cafe’s!

Omdat we een aantal dagen de tijd hadden hebben we ook een uitstap gemaakt naar Toledo, de vroegere hoofdstad van Spanje. Een prachtige oude stad, uiteraard vol toeristen maar dit is niet zonder reden. Verwacht echter geen hippe lunch of koffie zaakjes, wij hebben ons best gedaan maar die zijn er volgens ons niet, althans niet  met ons budget.


Na een aantal dagen was het hup in de trein naar Sevilla! Waar we opgehaald zouden worden door het broertje van Ed en zijn Spaanse Valle :-).


Anne