Sevilla in Spain
Europa

Sevilla in Spain

19 Apr 2015

Een comfortabele hogesnelheidstrein bracht ons van Madrid naar Sevilla. Na slechts 2,5u kwamen we aan en onmiddellijk kregen we een warme deken om ons heen (letterlijk en figuurlijk). Sevilla is warm! Het kan er in de zomer oplopen tot 50 graden! Gelukkig was het april en net lente. Daarnaast kregen we een warm welkom op het station van Valle en Ed zijn broertje Chris, en stond de vader van Valle erop dat hij ons kwam ophalen. Omdat we op een zondag in de middag rond 15.00 aankwamen stond ons een waanzinnig uitgebreide en heerlijke lunch te wachten. De belangrijkste maaltijd van de dag in Spanje. Twee uur lang hebben we ons te goed gedaan aan ham, kazen, vlees en behoorlijk wat drank. Omdat we natuurlijk niets konden afslaan keken we elkaar om 17.00 voldaan maar lichtelijk beschonken aan. Gelukkig was het nu tijd voor een siesta! We sliepen voor een week bij de ouders van Valle in Bellavista iets buiten Sevilla. Om 1900 kwamen we met bijzonder veel moeite uit ons bed. Dat ging helemaal in tegen onze klok. Wat? Moesten we nu naar buiten en dan straks weer eten!? Eerst maar een bak koffie dus. Daarna namen Chris en Valle ons mee naar de eerste highlights van Sevilla.

De eerste volle dag hebben we heerlijk rustig aan gedaan. Uitgeslapen en met Valle en Chris de bus gepakt naar de stad. Ze moesten ons natuurlijk even laten zien waar onze Spaanse school zich bevond en wat mooie plekjes waar we absoluut nog terug moesten komen. In de middag werden we verwacht voor de lunch, we werden gruwelijk verwend door de moeder van Valle. En in de avond was de opening van de Feria de Abril! Toen we onze tickets hadden geboekt hadden we geen flauw benul van dit grote feest, wat een week duurt! De opening beloofde al veel goeds: Op een terrein aan de rand van het centrum van Sevilla worden er voor de gelegenheid honderden casetas opgezet. Een caseta is een tent van een familie met een bar/restaurant en muziek. Normaal gesproken niet toegankelijk voor toeristen maar wij hadden zo onze contacten ;-). Het is tijdens de opening nog niet de bedoeling dat je een traditionele jurk aan hebt dan komt pas de dagen erna. Maar het feest was er niet minder om! De Rebujito vloeide rijkelijk en iedereen zag er super mooi uit.

 

De eerste week hebben we dus feestend doorgebracht samen met Valle en Chris. We hebben meteen superveel gezien van de stad waardoor we de week erna wat rustiger aan konden doen. En daadwerkelijk Spaans leren op de Maus school.

 

 


Anne