Gili Islands in Indonesia

Gili Islands in Indonesia

De Gili’s zijn drie eilanden langs de kust en onderdeel van Lombok. De eilanden zijn echt piepklein! Wij verbleven op het grootse eiland Gili Trawagan (Gili T) waar je in een uur fietsen het hele eiland rond bent.

Traditional Fishing Boat

Gili Islands

Er is geen verkeer alleen paard en wagen! Wat een verademing na alle scooters en drukte op de wegen van Bali. We waren van plan onze advanced duikdiploma te halen hier maar Eddie’s buik gooide roet in het eten. Hij is twee volle dagen flink ziek geweest.

Gili Islands

De eerste twee dagen hebben we dan ook heel rustig aan gedaan. Eddie verplaatste zich tussen de strandbedden en ons bed in de bungalow. Ik heb veel gelezen en het eiland een beetje rondgefietst. Het is soms wel pijnlijk om te zien dat al die prachtige kusten helemaal volgebouwd worden met dure en fancy resorts. Maar goed daar doen wij zelf even hard aan mee.. So who are we to judge? We proberen zover dat kan wel zo verantwoord mogelijk te reizen. Ik vond een mooi plekje aan de andere kant van het eiland waar het een stuk rustiger was. Daar konden we mooi morgen de zonsondergang bekijken. Gelukkig voelde Eddie zich die middag al wat beter en kon mee op de fiets.

Gili Islands

Gili Islands

Gili Trawangan Sunset

Gili Islands

De derde dag zijn we een snorkel toer gaan doen rondom de drie eilanden! Zo zagen we ook nog wat van Gili Air en Gili Meno. De toer was echt good fun! En het maakte het missen van het duiken een beetje goed. We zagen onze eerste sea turtle! Vlak voor Eddie zwom hij met gracieuze bewegingen omhoog om lucht te happen. Tijdens het varen zagen we van alles want de bodem van de boot was van glas! We lunchten op het eiland Gili Air waardoor we goed zicht hadden op Lombok. De eilanden zijn echt beeldschoon!

Gili Islands Snorkelling trip

Happy Annie @ Gili Air

Gili Islands Snorkelling trip

Gili Islands Snorkelling trip
Haha ik weet het.. Een hele intelligente foto!

Gili Islands Snorkelling trip
I love this one from Eddie!

Gili Islands Snorkelling trip
Heaps of fun!

Gili Islands Snorkelling trip

De laatste dag hebben we veel gelezen en geschreven. We houden een dagboek bij maar presteren het steeds om twee weken achter te lopen. We houden het wel al vijf maanden vol! Drie schrijfboekjes vol met onze reisverhalen. In de ochtend hebben we opnieuw snorkel sets gehuurd en opnieuw een sea turtle gezien! Dit keer onze eigen! We hadden nu ruim de tijd om het prachtige beest te observeren.

Helaas niet onze eigen foto (we hebben geen onderwater camera). Maar dit hebben we dus gewoon gezien!

We kunnen de Gili’s aan iedereen aanraden. Ja, het is een beetje toeristisch maar man man man de prachtige stranden, prachtige riffen direct vanaf de kust en de helder blauwe zee maken dat ruimschoots goed!

Gili Islands Snorkelling trip

Posted by eddyvm85

Skills

Posted on

17 March 2013