Paragliding in Nepal

Paragliding in Nepal

In Pokhara in Nepal zijn we gaan paragliden. Pokhara is een van de, zoniet de populairste paragliding spot ter wereld. Deze kans konden we dus niet aan ons voorbij laten gaan. We waren net terug van onze 10 daagse hike in de nabijgelegen Annapurna range. Via deze manier konden we nog een keer, vanuit de lucht, terugkijken op deze prachtige bergketen.

Anne is ‘gewoon’ gaan tandem paragliden. Dit betekent samen met een instructeur en parachute (glider) van een heuvel van zo’n 500m hoogte afrennen en de volgende 30 minuten heerlijk vredig rond te zweven tussen de vogels. Doordat de glider zo groot is kun je door gebruik te maken van termische winden steeds weer stijgen en zodoende dus lang in de lucht blijven. Door onder andere vogels te volgen konden deze ‘thermals’ worden opgespoord. Een on onvergetelijke ervaring met prachtige uitzichten over Pokhara, Lake Phewa en de Annapurna range.

Paragliding Pokhara, Anne

Paragliding Pokhara, Anne

Paragliding Pokhara, Anne

Paragliding Pokhara, Anne

Ik deed er nog een schepje bovenop; ik ben gaan Parahawken. Dat betekent dat je niet alleen gaat paragliden, maar je dit doet met een getrainde vogel, in mijn geval een Egyptian Vulture. Tijdens het rondzweven boven Lake Phewa landde deze vogel een keer of 20 op mijn hand! Ik had een tasje met stukjes vlees daarin welke ik tussen duim en wijsvinger klemde. Wanneer de paragliding instructeur de aandacht van de Egyptian Vulture trok met een fluitje had de gier ons al gauw in het vizier. De vogel klom of daalde en vloog van achteren aan om vanuit mijn hand zijn snack te krijgen.

Parahawking Pokhara, Ed

Parahawking Pokhara, Ed

Parahawking Pokhara, Ed

Parahawking Pokhara, Ed

Parahawking Pokhara, Ed

Parahawking Pokhara, Ed

Alle vogels waarmee deze organisatie vliegt zijn geredde vogels. De vogels die niet kunnen terugkeren naar het wild, om verscheidene redenen, worden getraind voor Parahawking. Inmiddels zijn bijna alle gieren in Nepal uitgestorven. Dit komt met name omdat ze eten van dieren die behandeld zijn met Diclofenac. Het eten van dit vlees veroorzaakt bijna onmiddelijke uitschakeling van de nieren en de levers van deze vogels. Met het geld dat Parahawking opbrengt wordt geprobeerd via verschillende projecten de populatie gieren in Nepal weer op pijl te brengen.

Skills

Posted on

6 February 2013