Taj Mahal in India

Taj Mahal in India
DE grote highlight van onze reis door Noord India. De Taj Mahal. Voor mij had het nog eens extra betekenis omdat mijn opa en oma hier zo’n 40 jaar geleden ook zijn geweest! Wat moet het India toen nog vreemder zijn geweest.De ochtend begon super mistig maar we hadden heel veel geluk het klaarde steeds meer op. Hieronder de gate waar we binnen kwamen!
Taj MahalDe Taj Mahal is gebouwd uit liefde van de koning voor zijn derde vrouw. Toen zij op sterven lag heeft ze de koning drie dingen laten beloven. De eerste was een paleis ter nagedachtenis van zijn liefde voor haar. Daarnaast mocht de koning nooit meer van een andere vrouw houden en moest haar jongste zoon opvolger zijn van de troon. Nu liggen de graven van hem en van haar in de Taj mahal. De Taj Mahal is helemaal van wit marmer gemaakt met super veel details. Onder andere de Koran is helemaal in het steen verwerkt:

Taj Mahal

Een leuk feitje is dat er ook plannen waren voor een zwarte Taj Mahal van zwart marmer. Echter is de Koning door zijn eigen zoon gevangen genomen voordat dit plan kon worden doorgezet.

Taj Mahal

Taj Mahal

De Taj Mahal heeft enorme indruk op ons gemaakt! We hadden een volle dag want na ons bezoek aan de Taj moesten we door naar New Delhi voor de nachttrein naar Varanasi.

Skills

Posted on

20 January 2013