Yogjakarta in Indonesia

Yogjakarta in Indonesia

11 maart was het zover, we vlogen naar Indonesië! We vertrokken om 06.45 van ons guesthouse in Kuala Lumpur. We konden prima met OV naar het vliegveld, dit heeft ons zo onderhand al een hoop taxi kosten bespaard. Wel hadden we bijna ons vliegtuig gemist! Op de final call kwamen we aanhollen… Hoe dit precies kwam snapten we zelf ook niet helemaal. We zaten er namelijk met onze neus bovenop. Het was een korte vlucht en met een uur vliegen landden we in Jakarta! We hadden weinig goede verhalen gehoord over deze enorme stad dus besloten vanaf het vliegveld direct de bus te pakken naar Bogor. Hier hadden we een iets duurder guesthouse geboekt, GG House in Happy Valley, op aanraden van Maurits & Marije en Maud! Dat zagen wij wel zitten. We wisten alleen niet beter dan dat het in Bogor zat. Na een luxe busrit (met wifi) kwamen we aan in Bogor en waren we opnieuw weer erg blij met onszelf, een ochtend reizen van Maleisië naar Indonesië en we waren waar we wezen moesten! Not quite… We kwamen er al snel achter dat het nog een uur reizen was vanaf de busstop. O. Het was ook iets te mooi om waar te zijn. Een taxi was duur, maar daar hebben ze in Java een oplossing voor: “Angkots”. Kleine mini busjes die op en af een route door de stad rijden. Met onze volle bepakking stapten we een al volle Angkot in. Door ons en onze spullen zaten alle locals op elkaar gepropt. Maar iedereen bleef lief glimlachen. Ze vonden ons wel interessant. Halverwege moesten we op een kruispunt overstappen op een andere Angkot. Ook dit ging zonder al teveel problemen. Dit gaat nooit een uur duren zei ik nog… Tot we in een enorme traffic jam terecht kwamen. Wel dus. Bloedje heet tussen de uitlaten maar wat een vriendelijke mensen in het busje en op de weg! We waren een heuse attractie. Na even zoeken kwamen we aan bij GG House. We zouden hier twee nachten blijven en dat was totaal geen straf. Niet veel later genoten we met onze eerste Bintang, gado gado en saté van het waanzinnige uitzicht op bergen en rijstvelden. Alles was zo groen!

Bogor, JavaBogor, JavaBogor, Java

Het was even uitzoeken hoe we vanaf Bogor verder zouden gaan en wat we in Java wilden zien. Na twee nachten besloten we door te reizen van Bogor naar Bandung. In Bandung konden we namelijk op de trein stappen naar de stad Yogyakarta. Wel met een nacht in Bandung om de reis te breken, verder is daar niet zoveel te zien.

Bogor, Java

Om half 8 stonden we langs de kant van de weg in Bogor om op goed geluk in een bus te stappen naar Bandung. En echt na 5min zaten we in een bus! Weliswaar niet naar Bandung maar wel naar Cianjur en daar konden we weer overstappen. Een luxe airco bus met karaoke. De rit duurde wel even dus hetzelfde karaoke album hebben we drie keer gehoord :-). In Cianjur werden we gedropt en echt waar, binnen 20seconden zaten we in de bus naar Bandung. Dit was een minder luxe bus maar we werden vermaakt door muzikanten die een paar haltes meereden en muziek maakten. Rond 13u zaten we al in Bandung! Op het busplatform keken we om ons heen… Wat was de volgende stap. Het was echt weer bloedje heet en we besloten dit keer wel een taxi te pakken naar het treinstation voor treinkaarten voor morgen. Toen we bij het loket stonden bleek dat we nog mee konden met de trein van 15.30 naar Yogjakarta. DOEN dachten we! Bandung was inderdaad niet heel speciaal en we hadden wel energie voor nog een treinreis. Wel zouden we rond half 1 ’s nachts pas aankomen in Yogjakarta. In de paar uur die we nog hadden voor de trein vertrok moesten we daarom een hostel boeken. De tourist office in het station wist wel een plek voor lunch en wifi en er liep zelfs iemand mee. Top! Na een paar telefoontjes hadden we een hostel.

Bogor, Java
De treinreis was helemaal niet vervelend en bovendien echt prachtig! We reden door jungle en rijstvelden naar central Java.

Yogjakarta (Yogja)

Een executive kamer en zwembad! Indonesië is zo goedkoop, het kan allemaal! De eerste dag in Yogja hebben we gebruikt om de stad te bekijken (en te verdwalen).

YogyakartaYogyakarta

91 jarig vrouwtje die nog steeds bananen verkocht.

YogyakartaYogyakarta

We zijn al grote fans van het eten. Dit waren we in Nederland al maar hier eten we ons gek aan sate, nasi goreng, nasi campur, spring rolls en pisang! In de middag zijn we op zoek gegaan naar een tour voor Borobordur. Er is in de omgeving veel meer te zien maar budget technisch (entree kaarten zijn wat prijzig) besloten we alleen Borobordur te doen. De volgende dag moesten we om 04.00!? klaarstaan om met zonsopgang deze bijzondere tempel te bezoeken. De zonsopgang was helaas al gaande maar het was nog wel heel rustig daarom konden we op ons gemak de tempel bekijken.

BorobodurBorobodur

De grootste boedhistische tempel ter wereld! Het is echt prachtig! De tempel ligt in een jungle en tussen de bergen. Er zijn miljoenen details uit steen gehakt, met gemak kun je hier uren rondlopen.

BorobodurBorobodurBorobodurBorobodur

Posted by eddyvm85

Skills

Posted on

3 March 2013