Zanzibar in Tanzania

Zanzibar in Tanzania

De Ferry naar Zanzibar vertrekt van Dar Es Salaam (abode of peace). De grootste stad van Tanzania. De weg er naar toe was een grote overland trip van 17u bussen. 04 s’ nachts vertrokken we en 21u s’avonds kwamen we aan. Dar Es’ Salaam is crazy! We hebben 5u lang vast gezeten in een enorme traffic jam. We dachten van tevoren wel iets gewend te zijn na Bangkok en Phnom Penh maar zoiets hadden we nog nooit gezien. De campsite maakte echter veel goed. Die was namelijk aan het strand! Met een biertje samen op een schommel en de voetjes in het zand. Dat beloofde wat voor de volgende 5 dagen in Zanzibar!We vertrokken die dag al vroeg met de tuktuk’s naar de eerste Ferry richting de haven. Regelrechte chaos want er was er 1 stuk. Vrijwel geen toeristen dus daar sta je met je groep te midden van honderden locals, bloedje heet want de lucht is nu vochtig. De droge hitte is goed uit te houden, de vochtige hitte zorgt er voor dat je binnen 5min weer opnieuw wil douchen. De overtocht was gelukkig kort en de 2e Ferry was super deluxe! Binnen 2u kwam het land in zicht van prachtig Zanzibar!

Untitled

We meerden aan in Stone Town. Omdat Zanzibar islamitisch is, moeten de vrouwen schouders en tot de knie bedekt hebben. Ik had nog nooit zoveel aan gehad tot nu toe. Maar je went wel snel aan de hitte alles gaat langzamer. Stone Town is te gek! Door de Arabische invloeden lijkt het sterk op het midden oosten. Spullen gedumpt en verdwaald in de ontelbare steegjes die de stad rijk is. We hadden slecht geslapen afgelopen nacht dus vroeg naar bed gegaan, we hadden na 2 nachten strand toch nog een nacht in Stone Town.

Untitled

Nungwi beach
De volgende dag begon met een spicetour. Zanzibar is vele specerijen rijk. Een feestje voor mij omdat we uitgelegd kregen en konden zien waar de specerijen die we altijd gebruiken vandaan komen. Rond de lunch reden we een heel arm dorp binnen.. We keken elkaar even aan en waren benieuwd wat we konden verwachten. De contrasten tussen arm en rijk zijn enorm want niet later rezen de omheiningen op waarachter alle lodges en luxe resorts zaten. Vreemd hoor en het voelt niet goed. Maar we zijn simpelweg niet veilig zonder. De lodges waren simpel maar zo’n verademing na het kamperen.

Toen was het tijd voor strand! Ooh we hopen dat de foto’s een beetje tonen hoe ontzettend mooi het daar was. Azuur blauwe zee, verblindend wit strand en houten zeilbootjes. Op 1 van die boten hadden we een sunsetcruise die dag. Samen met een lokale band, old monk rum & cola en snorkelsets hebben we de boottrip van ons leven gemaakt. Een prachtige sunset, verse vis en ja eerlijk is eerlijk flink wat rum later had ik een interessant gesprek met een echte Maasai aan het kampvuur. Onze werelden verschillen als de dag en nacht. Zijn vader heeft meerdere vrouwen, ze eten vrijwel alleen vlees en bij een feestdag drinken ze het bloed van een koe. Wel is hij groot fan van Chris Brown en Lady GaGa!

Untitled

 

Untitled

Untitled

Untitled

De volgende dag hoefden we alleen maar te relaxen. Aan het zwembad, aan het strand en eindelijk lekker samen eten bij een super idyllisch plekje op een rots met kleine lichtjes en uitzicht op zee. ’S avonds hebben we ons weer bij de groep gevoegd en zijn we met Dave en Caroline naar een local feestje gegaan. Met elke 15sec een ander nummer, werkte aardig op onze zenuwen dus dat hadden we snel gezien. Nee geen dj’s zoals we ze kennen.

Untitled

De volgende dag vertrokken we helaas al in de ochtend terug naar Stone Town. We haddem graag nog een extra dagje in dit paradijs doorgebracht. Het was heul heet, we hebben het rustig aan gedaan. Lunchen, door de stad dwalen en slapen. Deze avond gingen we afscheid nemen van een deel van de groep die tot Zanzibar hadden geboekt. Het is verbazend hoe goed je elkaar leert kennen en hoe lastig het is om afscheid te nemen. Een etentje met onze nieuwe vrienden was dus wel op zijn plaats.

Untitled

Zanzibar overtrof al onze verwachtingen. We hebben volop genoten van dit prachtige eiland en de 4 dagen rust die we eindelijk hadden na een behoorlijk intensieve eerste maand.

Skills

Posted on

15 November 2012