De havenstad Valparaíso
Zuid Amerika

De havenstad Valparaíso

6 Jan 2016

Vandaag zijn we via een slinger weg de Andes overgestoken van Argentinië naar Chili. Zoals we waren gewend duren de grensovergangen naar Chili lang!! De hele bus moest weer leeg, alle vakjes werden gecontroleerd net zoals onze daypacks en backpacks. Om te controleren of we echt geen verse producten bij ons hadden. Die mogen namelijk het land niet in. Heel toepasselijk werd tijdens deze rit de film San Andreas getoond. Een film over vallende rotsen en aardbevingen terwijl we net het land van de aardbevingen in reden via een slingerende bergpas. Gelukkig redde ‘the Rock’ de dag ;-).

Aan het einde van de middag kwamen we na een hele mooie busrit aan in de havenstad Valparaíso. En wat was ze mooi! We kwamen precies op het juiste moment aan, tijdens de avondzon. Samen met Renee en Jordi die we eerder hadden ontmoet doken we bijna meteen de stad in. Een hapje eten en het nachtleven ontdekken. Hier zijn twee straten voor hebben we ons laten vertellen. 1 straat voor de jongeren rond de 17/18 jaar en een straat voor de dertigers. We zijn er nog niet helemaal uit welke straat het beste bij ons past ;-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De hoogtij dagen van Valparaíso waren lang geleden (toen het panama kanaal nog niet was aangelegd), maar ze heeft nog steeds haar charme! De stad ligt op een aantal heuvels en is ongelooflijk kleurrijk! Je kunt dagen door de stad slenteren en nog steeds nieuwe straatjes en nieuwe murals (street art) vinden. We hebben onze tijd doorgebracht met een walking tour, zeeleeuwen bekijken, koken, koffie drinken en wijn drinken op een van de vele dakterrassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vooral de walking tour kunnen we aanraden! Je ontmoet een aantal ‘muralists’, je ontdekt hoe je, je door de stad moet bewegen en leert het e.e.a. over de geschiedenis en de huidige ontwikkelingen. Overal in Chili kun je waarschuwingsborden en evacuatieplannen vinden voor aardbevingen, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen. Onze gids vertelde de volgende handige tip. Wanneer je een aardbeving voelt en je ziet de locals niet in paniek raken dan moet jij dat vooral ook niet doen. Wanneer de locals in actie komen is het verstandig ze te volgen. Goed om te weten. Overal in de stad zijn er kleine liftjes die je naar de top van een van de heuvels brengen, waar dan weer een andere wijk ligt! Je vindt er een micro breweries en talloze leuke winkeltjes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hebben een paar schitterende dagen doorgebracht in Valparaíso. Een heel groot contrast met de woestijn in het noorden van Chili en we kunnen niet wachten op Patagonië!


Anne