Iguaçu
Zuid Amerika

Iguaçu

21 Sep 2015

Na een behoorlijk lange dag reizen arriveerden we ‘s ochtends vroeg in het stadje Foz in Brazilië. De vorige dag waren we de reis om 13.00 begonnen op een vissersbootje vanaf het eilandje Ilha Do Mel. Voor we aankwamen hadden we een kleine denkfout gemaakt. We dachten namelijk wel even accommodatie te vinden zonder te boeken. Maar again.. Het is geen Azië. De afstanden zijn te groot waardoor je niet even kunt rondshoppen. De ‘pousada’ waar we wilden slapen bleek gesloten en onze andere optie was een dure taxi-rit buiten de stad (bleek toen). Daar sta je dan met je backpacks in gebrekkig Spaans uit te leggen aan de taxi chauffeur dat je liever niet meegaat naar zijn suggestie en dat de rit naar het andere hostel te duur is. Het was warm, we waren moe en hongerig. Toch maar een snel telefoontje naar het hostel buiten de stad. Ze hadden plek en in sneltreinvaart kreeg ik te horen hoe we moesten reizen met OV. Na een kleine 22 uur reizen arriveerden we in hostel Natura, midden in de natuur aan een meertje!

We aten wat, namen een douche en besloten vanwege het bewolkte weer naar het bird park te gaan en de falls te bewaren voor de volgende dagen. Het was een prachtig park met weliswaar geen vogels in het wild maar door de open verblijven waar je doorheen kunt lopen was het bijna echt en kon je van dichtbij de bijzondere vogels bestuderen.

De Braziliaanse kant
Spannend, spannend, spannend! Vandaag gingen we de falls bekijken van de Braziliaanse kant. Dit is maar 20% van de totale watervallen maar je krijgt wel een heel mooi overzicht. Ondanks het feit dat je niet de enige bent was het spectaculair! We hebben op ons gemak een ochtend rondgeslenterd.

Het hostel was een hele fijne plek om te relaxen en zelf te koken! Nadat we met wat andere reizigers hadden gesproken besloten we ook te kijken of we misschien een goedkope vlucht konden vinden naar Buenos Aires. En dat lukte! Dit bespaarde ons een busreis van 24uur! Voor de volgende dag hadden we met behulp van de mensen van het hostel een megacombinatie bedacht. We zouden met een tour mee gaan en de Argentijnse kant van de falls bekijken (de hele dag inclusief bootrit) vervolgens werden se afgezet op het vliegveld om ‘s avonds in Buenos Aires zijn!

De Argentijnse kant
Zo gezegd zo gedaan. Zonder problemen staken we de grens over en kwamen we aan in het park. Omdat de Argentijnse kant 80% van de watervallen bevat is er ook meer te zien en te doen. Het was daarnaast super fijn om een dagje achter een gids aan te hobbelen en niet zelf alles te hoeven regelen. We begonnen met de ‘lower trail’ ja, nu waren we up close met de falls en ze zijn adembenemend! Bijna sprookjesachtig, je voelt je piepklein. Omdat het weer zo mee zat waren er overal regenbogen en was het warm genoeg voor de bootrit!! Of eigenlijk een shower onder(?!) de falls. Met een speedboat gingen we met een vaart door het gebied heen en positioneerde we ons rechtstreeks onder de watervallen. Vanaf de bootrit begon de ‘upper trail’ met alle views. Je kunt er alleen maar stil van worden, overal vlinders, regenbogen en fantastische uitzichten. En zo voelde het een beetje, alsof we rondwandelde in onze eigen droom. Weliswaar niet alleen maar dat deerde niet.

Aan het einde van de middag liepen we over een lange loopbrug over de edge van de falls naar de ‘devils throat’ hier komt alles samen. De enorme natuurlijke kracht van al dat water, Dat is een gegeven dat gaat wel door, oneindig. Wij? We voelden ons nietig.


Anne