Kort bezoekje Uruguay
Zuid Amerika

Kort bezoekje Uruguay

30 Sep 2015

Vanaf Buenos Aires is het vrij eenvoudig om een ‘tripje’ te maken naar Uruguay. We hadden een hoop goede verhalen gehoord en gelezen over het land van Luis Suarez. We besloten een bootticket te boeken. Met de Colonia Express voeren we in een uur naar Colonia del Sacremento in Uruguay.

Op deze super goeie blog over Uruguay hadden we gelezen dat wanneer je Colonia del Sacremento ook daadwerkelijk wilt bezoeken, je beter geen boot/bus combi ticket kan boeken naar Montevideo. Met deze combi is er namelijk geen tijd om dit toffe dorpje even te bezoeken en word je direct de bus in geduwd, richting Montevideo. In plaats daarvan kun je beter zelf je bus vervoer naar Montevideo fixen, eenvoudig bij de busterminal te boeken.

We hadden begrepen dat een dag hier voldoende zou zijn, dus stalden we op de busterminal onze zware backpacks. We liepen het super lieve koloniale stadje in. Het was heel rustig maar het was nog erg vroeg. Al gauw werd duidelijk waarom een dag wel voldoende was; het oude koloniale centrum was super klein. In de ‘cobble stoned streets’ stonden overal oldtimers geparkeerd. Alle huisjes zijn heel schattig en super kleurrijk.

Na een paar uurtjes rondslenteren vonden we een leuke plek voor lunch. We vielen met onze neuzen in de boter, want er gingen net twee muziekanten spelen. Onder het genot van een heerlijke lunch met een soort Sangria van witte wijn (wij wisten ook niet precies wat we bestelden), genoten we van een eerste perfecte dag Uruguay. Voldaan hopten we op de 3 uur durende bus naar Montevideo.

Onze plannen in Montevideo liepen een beetje in de soep. We hadden het plan gevat om na 2 nachten Montevideo een auto te huren en langs de Atlantische kust te gaan toeren. De weersvoorspellingen waren echter behoorlijk slecht, het is laagseizoen dus alles is dicht en ik was ziek.

Dus bleven we vier nachten in Montevideo, die je overigens prima kunt besteden! We hebben gefietst, de stad uitgebereid bekeken, steak gegeten op de markt. Waar Eddie een behoorlijke misser had met een veel te groot stuk vet vlees, en ik voor de veilige weg had gekozen met de entrecote. En we hadden nu mooi wat tijd om bij te schrijven, te bloggen en uit te zieken.

&


Anne