Lima Time!
Zuid Amerika

Lima Time!

1 Oct 2015

En we waren in Peru! Het land van Machu Picchu, Colca Canyon, Ceviche, Pisco Sour, hoogte, dorm bedden en sand flies! Over het een zijn we iets enthousiaster dan het ander maar daarover later meer.

We hadden een paar dagen Lima gepland om de keuken te proberen (Lima is de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika) en om Sander te ontmoeten! Die vloog vanuit Nederland naar Lima om een aantal weken met ons mee te reizen. Wij kwamen wat eerder aan in het hostel wat ik voor ons drie had geboekt. Een dorm met 8 bedden, dat was de eerste keer deze reis en weer een beetje wennen. En ik had ook nog eens een party hostel geboekt… een dakterras waar tot in ieder geval 03.00 muziek werd gedraaid en wij hadden natuurlijk een kamer grenzend aan het dakterras. Oeps. We kwamen behoorlijk laat aan en we hadden ons al voorbereid om muisstil de kamer binnen te komen maar dat was nergens voor nodig, iedereen was nog wakker. Oordoppen in dan maar want wij waren kapot. Rond half 7 kwam Sander ook binnen na een lange vlucht. We besloten te ontbijten, koffie te drinken en daarna een beetje te relaxen. Slapen ging toch niets meer worden en was een slecht idee voor de jetlag van Sander.

Om 13.00 hadden we afgesproken met AJ! Via een Filipijns koppel die we eerder hebben ontmoet in IndonesiĆ« waren we met hem in contact gekomen. AJ woont al een poosje in Lima en vond het geen enkel probleem ons wegwijs te maken in de hippe wijk, Barranco. We hadden nog nooit iemand zoals hem ontmoet. Hij had sterk iets weg van Mister Chow (voor degene die de film ‘the hangover’ kennen). En we waren vanaf de eerste minuut fan. Hij nam ons eerst mee voor lunch, want hoe het met iemand gaat dat vraag je door eerst te kijken of ze honger hebben. Hier aten we onze eerste Ceviche, rauwe vis enigszins gegaard in limoen, pepers en ui. Verrukkelijk! Na een lange wandeling nam hij ons mee naar een terrasje waar we ook onze eerste pisco sour nuttigden. Ik ga nog leren hoe ik hem moet maken maar dit is een super frisse en heerlijke cocktail! Ondanks de aardige jetlag van Sander gingen we door. We leerden de huisgenoten en vrienden van AJ kennen, Swissy (Chiara) en Taira. De Pisco Sour werd bier en de biertjes werden margerita’s. Het kon niet op, we had a blast! Thanks for hooking us up Marye en JC!

In de dagen die volgden hebben we het oude centrum bekeken via een free walking tour. Met een guide die het bloed onder mijn nagels vandaan haalde maar die ons wel in een paar uur tijd door de hele stad loodste. Het oude centrum kun je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Lima. Het centrum is door de honderden jaren een aantal keer opnieuw opgebouwd vanwege de vele aardbevingen. We hebben de wijk Miraflores en het prachtige park op de kliffen bezocht. En ons tweede droomhuis deze reis gezien, een penthouse met uitzicht op zee. Helaas crashte onze geheugenkaart en zijn alle foto’s van Lima verdwenen maar gelukkig hadden we Sander en zijn mobiele telefoon:

image

Een paar dagen later vlogen we naar Cusco, van zeeniveau naar 3500m. Dit ging ons niet in de koude kleren zitten, we hadden zeker een paar dagen nodig voor we de Salkantay trek naar Machu Picchu konden gaan lopen. Veel meer daarover in onze volgende blog!


Anne