Patagonië deel 1
Zuid Amerika

Patagonië deel 1

6 Jan 2016

Bossen, mysterieuze bruggen, hangende glaciers, meren en vulkanen. Het noorden van Patagonië is ongelooflijk mooi. In Santiago kregen we onze briefing en maakten we kennis met onze medereizigers. Een hele internationale groep, kiwi’s, Ozzies, Britten, Duitsers en Dutch Rob. Mede dankzij hen was de reis naar Ushuaia onvergetelijk. Emma uit Wales en Dutch Jan waren onze tourguide en chauff/mechanic. Van Santiago reden we in onze truck 12 uren lang naar de eerste bestemming:

Pucon in Chili
Om 04.45 inladen en om 05.00 vertrekken en 12 uur rijden. We zaten er meteen lekker in! Dit was ons voorland voor de komende weken. We waren van tevoren al gewaarschuwd dat het alles behalve een comfortabele reis ging worden.. de stoelen zaten niet zo lekker als we gewend waren van de bussen en er was geen wc. De rit ging echter verbazingwekkend snel, we zijn waarschijnlijk wel wat gewend. Einde middag arriveerden we bij hostel Etnico in Pucon, midden in het prachtige lake district van Chili. Of ook wel de adventure capital van Chili. We konden hier vulkanen beklimmen, national parks bekijken, raften, of mountainbiken. Wij kozen de eerste dag voor canyoning; abseilen van watervallen en hiken door stroompjes met wetsuits en helmpjes op. De omgeving kwam uit een sprookje, maar het was wel steenkoud! En alles zag er bij iedereen vrij onhandig uit wat redelijk op onze lachspieren werkte.

De dag daarna hadden we het plan gevat om een actieve vulkaan te beklimmen! Heel vroeg stonden we met volle bepakking (lees: Broek, jas, speciale schoenen, een slee (!?), zuurstofmasker en ijshamer) halverwege de vulkaan. Spannend! Helaas was het weer zo slecht dat we met geen mogelijkheid de top zouden halen laat staan in de vulkaan kijken. Ja, en dat was wel een beetje waar het om ging. Omgekeerd dus en om alles uit de dag te halen hebben we vervoer geregeld naar Huerquehue Parque Nacional (het kostte mij maar liefst drie weken, maar dit spreek je dus uit als: er-kie-hie national park). Oh man wat was het adembenemend mooi, fairytale-achtige bruggetjes, bomen, meren. We liepen rond in een droom. We hadden nog veel meer willen doen in Pucon maar de tijd zat er helaas op, we hadden twee dagen.

Onze supercoole uitrusting, die uiteindelijk niet nodig bleek…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bariloche in Argentinië 
Na een prachtige rit kwamen we in de stad Bariloche, het lake district van Argentinië. We arriveerden einde middag in hostel Alaska, waar ze een enorme asado (bbq) aan het klaarmaken waren. Met heel veel vlees! Het werd opnieuw een gedenkwaardige avond met lokaal gebrouwen bier, overheerlijke rose gebakken steak en worstjes. Met een kleine kater stonden we de volgende dag op. Helaas was het een beetje druilerig weer. We klommen met een grote groep, met wie we het inmiddels goed konden vinden, naar een uitzichtpunt en toen we weer beneden stonden hield een groot deel het voor gezien, het was koud en regenachtig. Met een sterk verdunde groep besloten we toch de bus te pakken naar het startpunt voor het mountainbiken. De eigenaren van de verhuur keken ons een beetje verbaasd aan, ook zij waren niet echt positief over het weer. Maar we hadden maar 1 dag in Bariloche en wilde hier alles uithalen. Niet zeuren, helmpje op en gaan hield ik mezelf voor. Nou dat vond ik dus niet heel leuk. We waren gewaarschuwd voor wat heuvels, maar er waren alleen maar heuvels. Alles wat je naar beneden fietst, moet je dus ook weer naar boven. Super frustrerend vond ik het, halverwege een heuvel stond je soms gewoon bijna stil. Sterker nog, je ging bijna achteruit! Het gebied was super mooi maar ik geloof dat dit toch niet echt mijn ding is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DCIM100GOPROGOPR3080.

Not the happiest moment in my life..

Vier dagen rijden over de Carretera Austral in Chili
Het kamperen was begonnen en daarmee ook de kookdiensten. De hele groep was in vijf teams verdeeld die om de beurt verantwoordelijk waren voor diner en lunch. Ik zat in de eerste groep en had dus als eerste kookdienst. Een behoorlijke uitdaging kan ik je vertellen, koken voor 24 man en lunch maken met +/- €100 budget. De eerste dag kamperen stond ik voornamelijk achter de pannen, met minimale inkopen, want al het vers in de winkels was allang weg toen wij aankwamen. Laten we zeggen dat je elkaar op een hele andere manier leert kennen 🙂

Vier dagen lang hebben we een enorme afstand afgelegd over een prachtige weg, de Carretera Austral. Door valleien, bergen, bossen en eindeloos niets. We kampeerden op de mooiste en ook op de meest dodgy plekken. We bezochten een hangende glacier en bouwden onze tent op in de stromende regen. Maar we zaten vooral vele uren in de truck die we doorbrachten met muziek luisteren, heel veel lezen en naar buiten staren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na vier dagen rijden kwamen we aan in hartje Patagonië, El Chálten.


Anne