Santiago de Chile
Zuid Amerika

Santiago de Chile

6 Jan 2016

Een tussenstop voor we aan onze reis door Patagonië beginnen. We hadden een Airbnb geboekt om een beetje de ruimte te hebben onze rugtassen een beetje te organiseren. Bovendien is wat privacy en luxe ook wel lekker, voor we in dorms en tenten gaan slapen. Santiago was de perfecte stad hiervoor.

Na een korte rit vanaf Valparaíso kwamen we aan in Santiago. De dagen hier hebben we gebruikt om inkopen te doen, geld te wisselen (we hadden weer dollars nodig) en natuurlijk rondslenteren in een grote westerse stad. We horen vaak verhalen van reizigers dat ze niet al te enthousiast zijn over de steden, maar daar kunnen wij ons nog niet in vinden. Ik vind het heerlijk om een nieuwe stad te bekijken, rond te slenteren, etalages bekijken (we zijn immers aan het backpacken ;-)) en koffie te drinken. Santiago ligt tegen de Andes aan en heeft daardoor een hele mooie ligging. Er staan schitterende gebouwen, genoeg leuke wijkjes om uren rond te kijken en we hadden een heerlijke studio voor onszelf!

Ook hier hebben we een walking tour gedaan via dezelfde organisatie als in Valparaiso een paar dagen eerder. Hier kregen we het verhaal achter het einde van de dictatuur te horen en hoe Chili sindsdien bezig is zichzelf opnieuw te ontdekken. Op dit moment is Chili een van de rijkste landen van Zuid Amerika en de economie is alleen maar groeiende. Dat merken wij wel degelijk aan de kosten van vervoer, accommodatie en eten. Alles is heel modern maar zoals in veel landen hier het geval is, is de grens tussen arm en rijk helaas erg groot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf Santiago reizen we met de organisatie Dragoman naar de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia. We kunnen niet wachten!


Anne